Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Papazjanija

Papazjanija

Objavljeno 16.05.2011 u 11:44:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Sa povrćem Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 34891 puta

...crvenu mljevenu papriku, sitno isjeckani feferon, lovorov list, isječen...

Način pripreme

Meso izrezati na komade.

Povrće očistiti, izrezati na deblje kriške, luk na kolute, a bijeli luk rastaviti na čehna.

Peršunovo i celerovo lišće sitno isjeckati.

Povrće staviti u zdjelu, posoliti, dodati biber i crvenu mljevenu papriku, sitno isjeckani feferon, lovorov list, isječen celer, peršunov list i jedanu cijelu glavicu bijelog luka, pa sve to dobro izmiješati.

Zatim u zemljani lonac složiti red povrća, na povrće meso i tako nastaviti dok se sve složi.

Ocat, vodu, paradajz, brašno i vino dobro izmiješati i preliti preko složenog mesa i povrća u loncu.

Nakon toga lonac dobro zavezati namočenim pergamentnim papirom i staviti u srednje vruću rernu da se polagano kuha 3 do 4 sata.



|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Papazjanija
1,2kg
junetine bez kosti
50ml
ulja
dvije
veće mrkve
jedan
pastrnjak korijen
pola
celera korijen
jedan
peršun korijen i list
dvije
glavice bijelog luka
tri
glavice crvenog luka
100ml
ukuhanog paradajza
jedna
kašika brašna
jedna
kašika mljevene crvene paprike
dvije
kašike vina
jedna
kašika vinskog octa
malo
mljevenog bibera
malo
soli
jedan
lovorov list
jedan
feferon
-
voda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013