Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Orada na žaru

Orada na žaru

Objavljeno 25.04.2011 u 12:31:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Internacionalna jela Jela sa žara Dijetalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 17130 puta

Povremene je mazite uljem - po mogućnosti maslinovim.

Način pripreme

Očistite i operite ribu, ostavite da se dobro ocijedi i posuši.

U utrobu joj stavite nekoliko listića ružmarina, a možete nekoliko listića baciti i na žeravicu da zamiriše.

Ribu zarežite na nekolike mjesta, gdje je deblja. Dobro nauljite, posolite i pobiberite.

Žeravica ne smije biti prejaka, tako da ribu polako pečete dvadesetak minuta.
Ne okrećite je prije nego što se zapeče malo sa jedne strane.
Povremene je mazite uljem - po mogućnosti maslinovim.
Kada je gotova pospite je sa sjeckamim ružmarinom i sa malo maslinovog ulja.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Orada na žaru
-
orada
-
so
-
biber
-
maslinovo ulje
-
ružmarin
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
divlji prasac (09.08.2011 01:39:13)
žvakati svježi ružmarin je koma živa, vatra mora biti jaka da zatvori kožu...................

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013