Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Nutma-Patišpanja

Nutma-Patišpanja

Objavljeno 11.02.2011 u 15:45:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Slatke pite Google+ account

Recept je pregledan: 206225 puta

Umutiti žumanca sa šećerom. Posebno umutiti bjelanca...

Način pripreme

Razdvojiti bjelance od žumanaca.
Umutiti žumanca sa šećerom. Posebno umutiti bjelanca u čvrst snijeg.

Lagano izmiješati snijeg i žumanca. Dodati brašno i prašak za pecivo.

U tepsiju namazanu maslacem sasuti smjesu pa staviti u prethodno zagrijanu rernu na temperaturu 250°C, a onda smanjiti temperaturu na 220°C.
Peći oko 30 minuta. Potrbno je paziti da ne zagori.

Napraviti agdu od 700g šećera, 800ml vode i dvije kesice vanilinog šećera pa zaliti.
Agda treba da bude hladna kada zaljevamo kolač.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Nutma-Patišpanja
deset
krupnih jaja
deset
kašika šećera
deset
kašika brašna
pola
praška za pecivo
Agda
700g
šećera
800ml
vode
dvije
kesice vanilinog šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013