Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Nirnberški odresci

Nirnberški odresci

Objavljeno 15.02.2012 u 22:45:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 12121 puta

Obje strane uvaljati u brašno, a samo jednu u jaje i u mrvice.

Način pripreme

Meso izrezati na odreske i istući.

Obje strane uvaljati u brašno, a samo jednu u jaje i u mrvice.

U posudi ugrijati maslac i odrezak staviti tako da prema gore bude ona strana koja je uvaljana samo u brašno.

Kad se odrezak s donje strane zažuti, izvaditi ga i ocijediti od masnoće.

U drugu posudu opet staviti maslac, a na njega odrezak s onom stranom koja je bila uvaljana samo u brašno.

Dodati 3 kašike vode, malo posoliti i pustiti da voda zavri.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Nirnberški odresci
200g
teletine
malo
soli
malo
brašna
-
žumanjak
-
mrvice
-
maslac
-
undefined
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013