Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Nenina čorba

Nenina čorba

Objavljeno 20.02.2012 u 12:36:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 48238 puta

Dobra stara čorba.

Način pripreme

Paradajz kratko peliti vrelom vodom (može i smrznuti) pa mu kožicu oguliti. Isjeckati ga pa dinstati na ulju, maslu ili maslacu. Dinsati ga dok se ne pretvori u kašu. Na to naliti supu od mesa ili od mesne kocke. Kada prokuha dodati opranu rižu, so sa dodacima povrća.

Umutiti jaje, pa kada je riža kuhana dodati ga čorbi i promiješati. Staviti da na kratko prokuha. Čorbi po želji možete dodati malo kajmaka. Kao dekoraciju možete staviti malo tanko naribane zelene paprike ili sitnog suhog lista peršuna

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za četiri odobe
1l
supe od mesa ili mesne kocke
250g
svježeg ili zamrznutog paradajza (može i sok)
malo
ulja, maslaca ili masla
jedna
šaka riže
dva
jaja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
ani722 (28.02.2012 13:51:55)
Probala-Super je....

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013