Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Naglo pečeni odresci

Naglo pečeni odresci

Objavljeno 21.11.2009 u 13:59:43 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Svinjetina Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 34068 puta

Svaku šniclu tučkom za meso lagano izlupati, posoliti i...

Način pripreme

Meso od buta izrezati u tanke šnicle (odreske).

Svaku šniclu tučkom za meso lagano izlupati, posoliti i natrljati bijelim lukom.

U šerpi zagrijati ulje, staviti šnicle i brzo peći sa obje strane.

Soku od šnicli dodati nekoliko kapi soka od limuna i tri kašike tople vode i malo prokuhati.

Ovim sokom preliti šnicle i služiti s rižom i pečenim krompirom.

Ukrasiti kriškama sviježeg krastavca.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4 osobe
500g
junetine, teletine ili svinjetine
četiri
čehna bijelog luka
70ml
ulja
malo
soli
malo
soka od limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013