Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Nadjeveni janjeći but

Nadjeveni janjeći but

Objavljeno 14.12.2010 u 11:48:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Janjetina, i teletina Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 12927 puta

Često ga prelivajte sokom koji...

Način pripreme

Odstranite iz janjećeg buta butnu kost, ali pri tome pazite da se meso ne ošteti.
Dobijenu šupljinu posolite, stavite 4-5 tvrdo kuhanih jaja.

Otvor zatim zašijte jačim bijelim koncem. Cijeli butić premažite uljem, posolite ga spolja i stavite da se peče u pećnicu dok meso ne omekša.

Često ga prelivajte sokom koji meso ispušta prilikom pečenja.
Prije iznošenja na sto isjecite ga na kolutove.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Nadjeveni janječi but
-
janjeći but
4-5
kuhanih jaja
malo
soli
malo
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013