Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Nadjev za perad

Nadjev za perad

Objavljeno 30.09.2011 u 16:22:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 14827 puta

Šest vrsta nadjeva za perad.

Način pripreme

1. 1kg kestena očistimo od ljuske i unutarnjih kožica i dinstamo ih u kipućoj vodi dok ne budu napola mekani.

2. 500g pripremljenih kestena dinstamo u supi zajedno s 500g oguljenih i narezanih jabuka dok kesteni ne budu napola mekani.

3. 500g oguljenih jabuka narezanih na ploške pomiješamo sa 500g namočenih suhih šljiva bez košpica i malo zašećerenih.

4. U mlijeku namočene, dobro iscijeđene, stare zemičke pomiješamo sa sitno isjeckanom sitninom od peradi (jetra, srce, kuhan želudac), dodamo so, biber i 1 do 2 jajeta.

5. 1kg krompira kuhanog u ljuski narežemo na kocke i pomiješamo sa sitno isjeckanom sitninom od peradi (jetra, srce, kuhan želudac), dodamo soli i bibera.

6. Mljeveno meso pomiješamo s jajima, bijelim hljebom, solju, biberom, mažuranom i malim komadićima jabuke.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Nadjev 1
1kg
kestena
Nadjev 2
500g
pripremljenih kestena
500g
oguljenih i narezanih jabuka
Nadjev 3
500g
oguljenih jabuka narezanih na ploške
500g
namočenih suhih šljiva
malo
šećera
Nadjev 4
-
mlijeko
-
stare zemičke
-
iznutrice od peradi (jetra, srce, kuhan želudac)
malo
soli
malo
bibera
-
1 do 2 jajeta
Nadjev 5
1kg
krompira kuhanog u ljuski
-
iznutrice od peradi (jetra, srce, kuhan želudac)
malo
soli
malo
bibera
Nadjev 6
-
mljeveno meso
1-2
jaja
-
bijeli hljeb
malo
soli
malo
bibera
malo
mažurana
1-2
kisele jabuke
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013