Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Mozak u umaku

Mozak u umaku

Objavljeno 14.12.2011 u 12:56:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 4532 puta

Ogulite ga, pa ga stavite u kipuću...

Način pripreme

Mozak držite 2 sata u hladnoj vodi.

Vodu dosta često mijenjajte, da oteče sva krv.

Ogulite ga, pa ga stavite u kipuću juhu da kuha 10 minuta.

U međuvremenu pripremite umak:
Rastopite maslac s uljem, načinite zapržak, zalijte ga mlijekom, dodajte ukuhani paradajz, posolite i pobiberite.

Mozak stavite u vatrostalnu zdjelu, prelijte umakom, pospite sirom i pecite još oko 15 minuta u toploj rerni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Mozak u umaku
četiri
manja teleća mozga
jedna
litra juhe
250ml
mlijeka
jedna
kašika tvrdo ukuhanog paradajza 30g
jedna
kašika ulja
jedna
kašika brašna
50g
ribanog sira
malo
soli
malo
bibera
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013