Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Mladi krompir i ćuftice

Mladi krompir i ćuftice

Objavljeno 26.06.2015 u 10:31:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa krompirom Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 40202 puta

Izvrsno jelo sa mladim krompirom.

Način pripreme

Krompiriće mlade sa tankom kožicom (ne guliti) dobro oprati i posušiti. Krompiru dodati navedene začine i ulje, pa izmiješati.

Oba luka prečistiti, oprati, posušiti i izerendati.

Peršun, oprati i isjeckat što sitnije.

U faširano meso dodati oba luka, peršun i sve navedene sastojke. Rukama dobro masu ujediniti, pa ćuftice praviti veličine jajeta.

Krompiriće prvo poredati u tepsiju, pa ćuftice između.

Prekriti backpapirom i peći na 250°C.

Kad su ćuftice i krompirići skoro pečeni, pripremit preliv/sos.  Jaja na pjenasto izmiksati i dodati sve navedene sastojke, pa prelit preko.

Vratiti ponovo u rernu da se sve zapeče.

Pečeno jelo posuti sjeckanim peršunom.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Krompir i ćuftice
1,5kg
mladog krompira (što sitniji)
1kg
faširanog mesa
tri
glavice luka
5 do 6
čehna bijelog luka
100g
prezle
100ml
ulja
jedan
buntić friškog peršuna
-
chili pahuljice
dva
jaja
-
so sa začinskim povrćem
-
biber
-
aleva paprika
-
so
Preliv
200ml
kisele pavlake
200ml
slatkog vrhnja
200ml
mlijeka
tri
jaja
tri
kašike brašna
-
so sa začinskim povrćem
-
biber
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013