Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Mesna pogačica ala lahmacun

Mesna pogačica ala lahmacun

Objavljeno 06.07.2015 u 08:21:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Sendviči Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 9208 puta

Ukusne pogačice.

Način pripreme

Zamijesiti tijesto od svih navedenih sastojaka i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi.

Dok tijesto nadolazi pripremat fil. Krompire skuhati (ne prekuhati) ohladiti i izerendat.

Oba luka prečistiti oprati, posušiti, pa izerendati. Paprike oprati, posušiti, prečistiti od sjemenki i izrezati na sitno. Odraditi isto i sa peršunom i paradajzom.



U meso dodati sve gore navedene sastojke sem peršuna i paradajza.

Rukama masu dobro ujediniiti i na samom kraju dodati peršun i paradajz, pa masu lagano izmijesiti.



Od nadošlog tijesta praviti male loptice (veličina po želji) i sa valjkom za tjesteninu praviti uže a duže tanke (ne pretanko) jufkice. Na svaku jufkicu nanijeti po cca. dvije kašike fila podjednako fil raspodijeliti po jufkici.

Krajeve jufkice cca. 2 cm prebaciti unutra i praviti male faltnice, zatim poredati kockice paprike i šajbicu paradajza, kao što je na slici. (Ko nema pizzapfanne, može u rerni da peče na 250°C. Prvo tepsiju dobro zagrijat (ne podmazivati uljem) i svaki put pečene vaditi iz tepsije, pa odmah druge stavljati na pečenje.)

Pogačice servirati uz razne friške salate ili jogurt.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto
1kg
brašna
jedna
friška germa
-
cca.500ml mlake vode
50ml
ulja
-
so
Fil
250g
goveđeg faširanog mesa
250g
ovčijeg faširanog mesa
dvije
glavice luka
četiri
čehna bijelog luka
4 do 5
kuhanih krompira
dvije
zelene špic paprike
dvije
crvene špic paprike (chili)
jedan
buntić friškog peršuna
dva
paradajza
dvije
kašike paradajz pirea
dvije
kašike paprika pirea
100ml
vode
-
biber
-
so
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013