Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Lutma, nutma, ravanija

Lutma, nutma, ravanija

Objavljeno 17.01.2013 u 11:22:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 120411 puta

Starinski mokri kolač.

Način pripreme

6 jaja umutiti sa 5 kašika šećera.

Mutiti 20 min sve dok na smjesi ne ostaje čvrst trag.

Dodati 5 kašika ulja, 5 kašika mlijeka, 5 kašika brašna i pola praška za pecivo.

Mutiti laganije.

Pripremljenu smjesu istresti u tepsiju i peći
oko 30 minuta.
Paziti da ne izgori.

U međuvremenu kuhati agdu-šerbe od 1/2kg šećera i četiri (čajne) šolje vode uz dodatak kolutića limuna.

Kada se ohladi kolač zaliti.
Preko posuti kokos.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Lutma, nutma, ravanija
šest
jaja
pet
kašika šećera
pet
kašika ulja
pet
kašika mlijeka
pet
kašika brašna
pola
praška za pecivo
Agda-šerbe
500g
šećera
četiri
šolje vode
-
nekoliko kolutića limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013