Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Langosch

Langosch

Objavljeno 22.08.2013 u 11:58:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 9975 puta

Bijeli luk očistiti i na sitno isjeckati. U malu zdjelicu luk sastaviti sa uljem...

Način pripreme

Bijeli luk očistiti i na sitno isjeckati. U malu zdjelicu luk sastaviti sa uljem, izmješati i ostaviti 2-3h da odstoji.



Germu sa malkice šećera utopit u vodu da se upjeni, a zatim dodati u brašno, so, šecer, pa toplim mlijekom i vodom umjesiti glatko tijesto. Tijesto ostaviti na toplo mjesto da nadolazi.



U duboku tavu uliti ulje. Dok se ulje grije, odvojiti tijesta veličine jajeta, pa sa malo masnim rukama razvlačiti na tanko. Pržiti ih dok dobiju boju sa obje strane.



Svaki langosch odmah sa prženja staviti na kuhinjski papir da upije ostatak masnoće, pa premazati smjesom „bijelog luka“. Zatim preko posuti rendanim sirom, npr. gouda, emmentaler, mozzarella, pavlaka itd. itd. po želji.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Langosch
500g
brašna
jedna
friška germa
dvije
čajne kašikice soli
dvije
čajne kašikice šećera
250ml
mlijeka
100ml
vode
osam
čehna bijelog luka
50ml
maslinovog ulja
ulje
za prženje
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013