Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kuhana jaja u umaku od paradajza

Kuhana jaja u umaku od paradajza

Objavljeno 19.12.2012 u 15:32:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 5165 puta

Po želji u umak možete dodati kockice...

Način pripreme

Skuhajte jaja.

Od ukuhanog paradajza sa uljem, listom peršuna i začinima pripremite umak.

Stavite umak u vatrostalnu posudu.

Kuhana jaja oprezno izvadite iz ljuske da se žumance ne ošteti.

Jaja poslažite u umak.

Po želji u umak možete dodati kockice suhog mesa ili šunke.

Stavite u vruću rernu da se bjelanjak pomiješa s umakom.
Nemojte da se prepeče.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Kuhana jaja u umaku od paradajza
pet
jaja
četiri
kašike gusto ukuhanog paradajza
malo
sol
malo
bibera
-
ulje
-
list peršuna
-
nšunka ili suho meso po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013