Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Krompirov uljevak sa suhim dimljenim mesom

Krompirov uljevak sa suhim dimljenim mesom

Objavljeno 15.12.2012 u 15:56:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 43356 puta

Krompir oguliti, oprati i...

Način pripreme

Krompir oguliti, oprati i isjeckati na sitnije kockice.
Pečenicu isto tako na sitno izrezat.

Sve navedene sastojke umijesiti.
(Ovu mjeru od 1kg krompira, uliti u dvije tepsije, uljevak što tanji to bolji)

Peći na 250°C.

Poslije pečenja zaliti prelivom od uprženog putera i vode.

Na kratko vratiti u pećnicu da upije preliv.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Krompirov uljevak sa suhim dimljem mesom
1kg
krompira
200g
brašna
1,5
čaša vode
jedna
glavica luka
2 do 3
kašike ulja
-
pečenice po želji
-
soli po potrebi(zavisi koliko je pecenica sama sla
-
bijeli luk u prahu po želji
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013