Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Krem roščići

Krem roščići

Objavljeno 17.09.2013 u 18:58:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 16455 puta

Jednostavo, nesvakidašnje i odlično.

Način pripreme

Tijesto isjeći po dužini, na širinu od 2cm. Drvene ili metalne kalupe „kakve ko ima“ malkice podmazati uljem ili margarinom.

Zatim ih lisnatim tijestom omotavati, početi sa uže strane prema široj.

Tepsiju prekriti backpapirom pa poredati sve omotane kalupe. Peći na 200°C nekih 10 min.

Krem za torte napraviti po uputstvu na vrećici.

Pečene kornete pažljivo odvojiti od kalupa.

Hladne kornete puniti kremom i na vrh staviti malkice sjeckanog oraha, kao što je na slici. Preko posuti šećerom u prahu.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013