Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Krem od bijele i tamne čokolade

Krem od bijele i tamne čokolade

Objavljeno 04.12.2011 u 17:17:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kreme, prelivi, glazure Hladni dezerti Google+ account

Recept je pregledan: 9373 puta

U jednoj polovini rastopiti bijelu, a u drugoj tamnu čokoladu.

Način pripreme

Čokoladu isitniti. Žumanca i šećer umutili u vidu krema. Mlijeko zagrijati i dodati ga uz stalno miješanje žumancima. Krem mutiti nad parom dok se ne zgusne. Želatin potopiti u hladnu vodu, izgnječiti ga i sasvim rastopiti u kremu.

U jednoj polovini rastopiti bijelu, a u drugoj tamnu čokoladu. Tamnom kremu dodati rum, a bijelom bijelo vino. Kremove ostaviti na hladno mjesto. Prije zgušnjavanja dodati umućeno slatko vrhnje i izmiješati. Čokoladnim desertom puniti zdjelice i ukrasiti nastruganom čokoladom i listićima mente.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Krem od bijele i tamne čokolade
150g
bijele
150g
tamne čokolade
šest
žumanaca
75g
šećera
375ml
mlijeka
pola
kesice šipčice vanile
šest
listića želatina
dvije
ruma
375ml
slatkog vrhnja
malo
nastrugane čokolade
malo
listića mente ( ako imate)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013