Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Krem juha od gljiva

Krem juha od gljiva

Objavljeno 14.07.2009 u 19:52:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 17331 puta

Krem juha od gljiva je fino predjelo od gljiva.

Način pripreme

Rastopite maslac u vatrostalnoj zdjeli 1-2 minute. Dodajte gljive i luk i kuhajte 8 minuta i promiješajte kada prođe pola vremena.

Umiješajte brašno pa dodajte juhu, uz stalno miješanje. Kuhajte 6-7 minuta i dvaput promiješajte za to vrijeme; dodajte mlijeko.

Kuhajte 3-4 minute, dobro promiješajte i poslužite.



Za posebnu notu:

Ukrasite svježe kosanim listom peršuna i poslužite u prepečeni hljeb.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
250g
gljiva
2
velike kašike maslaca ili margarina
1
mala glavica luka, sitno sjeckana
1 i po
mala kašika brašna
0,5l
juhe od povrća
malo
soli i bibera ili soje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013