Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kotleti u tijestu

Kotleti u tijestu

Objavljeno 24.01.2012 u 12:27:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Janjetina, i teletina Svinjetina Google+ account

Recept je pregledan: 9216 puta

Tim rezancima pažljdvo omotajte svaki kotlet od početka do...

Način pripreme

Najprije načinite tijesto: u mlakom mlijeku zdrobite kvasac, dodajte malo brašna i ostavite da stoji.
Posebno smrvite maslac i brašno da dobijete jednolične mrvice.

Dodajte so i vrhnje, te kvasac kad se nadigne.

Dobro umijesite, podijelite na nekoliko hljepčića, stavite u posudu i prelijte vodom.

Zatim dobro operite kotlete, posolite, popaprite i natrljajte bijelim lukom (to je osobito važno kod janjetine), a zatim istucite.

Na vrućem ulju naglo popržite s obje strane. Ostavite da se ohladi.

Nakon što tijesto odstoji jedan sat, odlijte vodu, tijesto, obrišite, tanko razvaljajte i režite dugačke rezance široke 3-4 cm.

Tim rezancima pažljdvo omotajte svaki kotlet od početka do kraja.
Slijepite rezance žumanjkom, kojim premažite i sa svih strana omotani kotlet.

Poslažite na nauljeni lim.
Pecite na umjemoj vatri u rerni.






|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto
500g
brašna
200g
maslaca
200ml
vrhnja
20g
kvasca
malo
mlijeka
malo
soli
-
žumanjak
Kotleti
osam
malih mladih kotleta po želji
malo
soli
malo
bibera
jedan
režanj bijelog luka
-
ulje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013