Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kokošiji frikase

Kokošiji frikase

Objavljeno 28.06.2011 u 09:02:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 21445 puta

Kuhano kokošije meso narežite i spustite u...

Način pripreme

Kokoš skuhajte sa zeleni za supu.

Posebno na maslacu popržite brašno, zalijte juhom da dobijete dosta gust umak.

Kuhajte desetak minuta, pa tek kad maknete s vatre, dodajte žumanjke, vino, limunov sok, so i biber.

Kuhano kokošije meso narežite i spustite u umak.

Ne treba ga više kuhati, dovoljno je da se podgrije.

Možete služiti sa prilogom od tjestenine i dodati malo prženih šampinjona.
Ukrasiti listom zelene salate.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kokošiji frikase
jedna
kokoš
-
zelen za supu
40g
maslaca
malo
brašna
100ml
vrhnja za kuhanje
tri
žumanjka
jedan
limun
100ml
bijelog vina
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013