Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kljukuša na bihaćki način

Kljukuša na bihaćki način

Objavljeno 23.01.2013 u 07:43:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 55449 puta

Kljukuša na bihaćki način.

Način pripreme

Umutiti jedno jaje i dodati brašno, malo soli, mlake vode. Sve izmiješati. 

Zatim uljem pomazati tepsiju i zagrijati je. U zagrijanu tepsiju smjesu sasuti i peći. Kad je pečena iskomadati je.

Pripremiti preliv sa buterom u koji smo dodali malo mljeka, narendanog bijelog luka i stavili malo da provrije. Zaliti kljukušu pripremljnim zaljevom.

Na kraju preliti smjesom od vrhnja, jogurta i sira.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kljukuša na bihački način
jedno
jaje
-
mlake vode po potrebi
-
brašna po potrebi
-
ulje
-
puter
-
malo mlijeka
-
narendan bijeli luk
-
vrhnje
-
jogurt
-
sir
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013