Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Keskül

Keskül

Objavljeno 07.11.2015 u 09:52:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kreme, prelivi, glazure Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 7257 puta

Super kremasti dezert sa kokosom.

Način pripreme

U malo veću šerpu staviti hladno mlijeko, kokos, oba šećera, lagano sipati brašno i sve dobro umutiti žicom.

Kada smo sve dobro umutili, staviti da prokuha uz stalno mješanje.

Kada prokuha dodati puter i mjesati da se otopi.

Vruć keskül uliti u zdjelice i ostaviti da se ohladi.

Ohlađen keskül ukrasiti pistacijama, bedemom i krokantima.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Keskül
1l
hladnog mlijeka
80g
kokosa
120g
brašna
160g
šećera
dvije
vrećice vanilia šećera
dvije
kašike putera
Posip
-
sjeckane pistacije
-
oljušteni badem
-
krokanti
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013