Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kajgana s paprikama

Kajgana s paprikama

Objavljeno 05.01.2012 u 09:20:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 6661 puta

Paprike oprati, raspoloviti ih i očistiti iznutra, pa ih narezati na rezance.

Način pripreme

Paprike oprati, raspoloviti ih i očistiti iznutra, pa ih narezati na rezance.
Posebno nasjeckati luk i ispržiti ga sa dvije kašike ulja.

Kad luk zažuti, dodati paprike.
Najprije pržiti na jakoj vatri, a onda na umjerenoj, dodati malo vode i dinstati da omekšaju.

Posebno umutiti jaja s mlijekom, posoliti, pa ih dodati paprici i promiješati.

Dodati šunku (šunka po želji) i peršun, pa kad se jaja počnu stezati, popapriti.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4 osobe
četiri
paprike
jedna
glavica crvenog luka
-
ulje
malo
soli
osam
svježih jaja
četiri
kašike mlijeka
četiri
odreska pršuta ili šunke (po želji)
jedna
kašikica nasjeckana peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013