Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kadaif dolma

Kadaif dolma

Objavljeno 12.02.2014 u 10:08:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 47850 puta

Kadaif, orasi, agda...

Način pripreme

Agda/sirup: oba šećera, vodu, 4 tanje šajbice limuna dodati pa kuhati na laganoj temperaturi nekih 40 do 45 min. Kada je agda gotova ostaviti da se ohladi.



Orahovu rijezgu isjeckati na krupno. Jaja izmiksati pjenasto. Kadaifa po parče odvojiti, pa po dužini pažljivo ispružiti. Na sam početak staviti po kašiku oraha i zavijati, kao na slici.

Sav kadaif i orahe utrošiti. Svaku uvijenu dolmu sa svih strana na kratko utopiti u jaja i stavljati na tanjir.

U zagrijano ulje stavljati dolme i pržiti ih uz često okretanje tako da sa svih strana budu isto pržene.

Pržene dolme iz ulja vaditi i odmah ih utapati u hladnu agdu/sirup.

Sve upržene i u agdi potopljene dolme poredati u tepsiju ili neku dublju zdijelu.

Preliti ostatkom agde/sirupom!

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Agda, sirup
1kg
šećera
600ml
vode
dva
vanillin šećera
jedan
limun
Za dolmu
500g
friškog kadaifa
300g
orahove rijezge
osam
jaja
1l
ulja za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Meka (06.05.2014 09:15:38)
gdje se moze zbavit ovakav kadaif?

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013