Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kadaif 1

Kadaif 1

Objavljeno 14.03.2016 u 09:44:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 28805 puta

Kadaif na poseban način.

Način pripreme

Puter u tavi na kratko upržiti, pa dodati šećer. Šećer kratko prepržiti. Zatim dodati sitno sjeckani kadaif, kratko posle dodati sjeckane orahe. Sve skupa na laganoj temperaturi uz stalno miješanje pržiti da kadaif dobije tamno žutu boju.

Upržen kadaif ostaviti na stranu da se hladi.

Dok se kadaif hladi, pripremati krem. U šerpu uliti mlijeko, dodati sve navedene sastojke za kremu „sem slatke pavlake“ i uz stalno miješanje kuhati da se masa zgusne.

Masu ostaviti na stranu oko 5min.

Dok se masa na kratko hladi, pripremati kadaif. Pola kadaifa rasporediti u tepsiju.

Krem na kratko izmiksati, dodati slatku pavlaku i ponovo miksati da se dobije glatka krema. Odmah vruću kremu preliti preko kadaifa, pa sa preostalom polovicom kadaifa prekriti nanesenu kremu. Rukama lagano izravnati.

Kadaif ostavit u frižider na par sati, a najbolje preko noći.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Kadaif sa dodacima
400g
friškog kadaifa
200g
putera
šest
kašika šećera
200g
sjeckanih oraha
Krema
1l
mlijeka
200g
šećera
četiri
kašike brašna
tri
kašike kukuruznog škroba
jedan
žumanjak
200ml
slatke pavlake
dvije
vrećice vanile
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013