Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Juneći rozbrat na roštilju

Juneći rozbrat na roštilju

Objavljeno 02.12.2010 u 13:38:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Internacionalna jela Mezetluci Meso Google+ account

Recept je pregledan: 29579 puta

Juneći rozbrat pripremiti pa staviti u maslinovo rafinirano i...

Način pripreme

Juneći rozbrat pripremiti pa staviti u maslinovo rafinirano i suncokretovo ulje.
Dodati i utrljati u meso, malo soli, senf, sitno sjeckani bijeli luk, sitno sjeckani ruzmarin (može i suhi).

Ostaviti da odstoji približno pet sati na hladnom.

Pripremiti vatrostalnu zdjelu sa poklopcem. U zdjelu isjeći glavicu crvenog luka na krupno.

Na vreo roštilj (može i električni) stavljati meso i peći dok ne porumeni, a onda smanjiti temperaturu i ostaviti još na kratko.

Pečen rozbrat stavljati u zdjelu preko luka i ostaviti da odstoji pet minuta.
Posuti biberom po želji. Jesti dok je toplo.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

juneći rozbrat na roštilju
1500g
junećeg rozbrata sa kosti
50ml
rafiniranog maslinovog ulja
100ml
suncokretovog ulja
malo
soli
jedna
kašika senfa
jedna
kašikica ruzmarina (može i suhi)
tri
čehna bijelog luka
jedna
glavica crvenog luka
-
biber po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013