Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jetra u vinu

Jetra u vinu

Objavljeno 15.11.2012 u 12:00:26 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 13487 puta

Zaista ukusno!

Način pripreme

Jetru očistite.

Na zagrijanu mješavinu maslaca i ulja propržite isjeckan luk na sitnije kockice.

Posolite, pobiberite, malo crvene paprike, dodajte vino i pustite da lagano vri.

Na to dodajte narezanu jetru, dodajte sok od limuna i vrhnje.

Dinstajte dok jetra ne omekša.

Pred kraj dodajte soli i biber ako je porebno.

Možete služiti sa rižom ili prilogom od krompira.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Za 4 do 5 osoba
900g
jetre
tri
veće glavice crvenog luka
jedna
kašika maslaca
jedna
kašika ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
bosiljka
120ml
bijelog vina
100ml
vrhnja
jedna
mala kašikica limunovog soka
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013