Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jetra u umaku

Jetra u umaku

Objavljeno 16.05.2012 u 14:17:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 24381 puta

Odreske juneće jetre bez žilica uvaljajte u...

Način pripreme

Odreske juneće jetre bez žilica uvaljajte u brašno.

U međuvremenu zagrijte ulje u tavi.

Jetru pržite sa svake strane po tri minute, a zatim ih izvadite.

Na masnoću dodajte preostalo brašno, malo zapržite, pa zalijte vinom.

Umak ostavite kratko da polako krćka na slaboj vatri, pa onda dodajte isjeckani bijeli luk i peršunov list.

Kuhajte oko dvije minute. Dodajte biber i posolite.

Umakom prelijte pripremljenu jetru.
Služite uz tjesteninu, rižu, krompir...

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Jetra u umaku
četiri
tanka odreska juneće jetre bez žilica
dvije
pune kašike brašna
jedna
manja vezica peršunova lista
tri
čehna bijelog luka
150ml
crnog vina
malo
ulja
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013