Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjetina u pikantnom umaku

Janjetina u pikantnom umaku

Objavljeno 04.01.2012 u 14:41:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 19608 puta

Četvrt sata prije nego što jelo bude gotovo, staviti kotlete...

Način pripreme

Oljuštiti luk.
Razrezati papriku na rezance.
Očistiti šampinjone.
Ispržiti na ulju kotlete s jedne i sa druge strane. Na istoj masti dinstati samo 5 minuta luk, šampinjone i papriku.
Kocku za supu rastopiti u toploj vodi.

Povrće posuti brašnom, a onda zaliti supom i ostaviti za zavri.
Začiniti, dodati grašak i ostaviti da lagano vri 45 minuta.

Četvrt sata prije nego što jelo bude gotovo, staviti kotlete na povrće.

Poslužiti toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Janjetina u pikantnom umaku
šest
janjećih kotleta
osam
glavica luka
pola
paprike
120g
šampinjona
jedna
kocka goveđe supe
30g
brašna
malo
soli
malo
bibera
120g
očišćenog mladog graška
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013