Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjeći pilav

Janjeći pilav

Objavljeno 13.09.2011 u 13:33:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Od žitarica Google+ account

Recept je pregledan: 11739 puta

Kad meso porumeni, izvadite ga, sipajte luk i...

Način pripreme

Posolite meso, prelijte ga uljem i stavite u rernu da se peče.

Operite rižu, potopite u vodu, ostavite da malo nabubri, a onda je sipajte u luk koji ste propržili na ulju.

Kad meso porumeni, izvadite ga, sipajte luk i rižu u sud u kome se peče.
Dobro ga izmješajte sa sokom koji je meso pustilo.
Dodajte malo bibera, crvene paprike i jednu sitno isjeckanu papriku i nalijte toplom vodom koliko je potrebno.

Vratite meso na rižu, možete da stavite odozgo i komadić maslaca i sve još malo ispecite.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Janječi pilav
500g
jagnjećeg mesa od buta
dvije
glavice crvenog luka
1,5
šolja riže
-
ulje
malo
maslaca
malo
bibera
malo
crvene paprike
jedna
paprika
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013