Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Jabuke u karamelu

Jabuke u karamelu

Objavljeno 30.11.2010 u 15:08:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 6871 puta

Kada sirup provri dodajte jabuke, kuhajte...

Način pripreme

Oljuštite jabuke i pažljivo izdubite košpice. Pripremite sirup od šećera, vode i limunovog soka.

Kada sirup provri dodajte jabuke, kuhajte dok ne omekšaju, zatim ih izvadite, a sirup kuhajte dok se ne dobije gustina karamela.
Njime prelijte jabuke, ukrasite ih isjeckanim i proprženim bademima i služite po želji toplo ili hadno.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Jabuke u karamelu
šest
lijepih zdravih jabuka
jedan
litar vode
400g
šećera
-
sok od limuna
-
proprženi bademi
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013