Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Hurmašice

Hurmašice

Objavljeno 06.06.2013 u 05:59:06 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 196715 puta

Hurmasice na moj način.

Način pripreme

Tijesto: Margarin otopiti i dodati sve osim brašna. Dobro izmiksati pa dodati brašno i izraditi tijesto koje oblikujete u hurmašice. Hurmašice lagano prislonite na rupićastu stranu rendala tako da dobiju fine šare. Tepsiju malo premazati margarinom i posuti laganim slojem brašna, pa poredati hurmašice. Rernu prethodno zagrijati na 220°C i peći hurmašice dok blago ne porumene. Agda (šećerni sirup): Skuhati agdu i zaliti pećene hurmašice, ja sam agdu malo ohladila pa tek onda zalila hurmašice.

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

250g
margarina
dvije
kašike pavlake
dvije
šoljice šećera
dvije
Šoljice ulja
35
kašika brašna
pola
praška za pecivo
dva
jaja
Agda
devet
šoljica šećera
devet
šoljica vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013