Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Hurmašice 1

Hurmašice 1

Objavljeno 23.02.2018 u 07:48:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 25960 puta

Prava poslastica.

Način pripreme

Umutiti jaja i šećer sa prstohvatom soli ili pola sasvim male kašičice. Dodati mlak istopljen puter, zatim jednu šolju brašna i trećinu praška za pecivo.

Mijesiti i po potrebi dodavati brašno, toliko da se lijepo mijesi a ne lijepi za ruke. Ako se doda previse brasna, bice hurmašice tvrde.

Peći na 180˘C da dobiju lijepu zlatnu boju. Smanjiti na 90 -100˘C da se još isuše, a ne prepeku.

Izvaditi i zaliti sa zaljevom: tri šolje(velike) vode, tri šolje šećera, malo limuna. Zaliti tople sa malo ohladjenom agdom. Pospem ih kokosom.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkić

Sastojci

Hurmašice
dva
jajeta
dva
fildžana šećera
dvije
kašike pavlake
pola
putera
-
brašna po potrebi
trećina
praška za pecivo
-
prstohvat soli
Agda
tri
šolje(velike) vode
tri
šolje šećera
malo
limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013