Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Hljeb od krompira

Hljeb od krompira

Objavljeno 28.12.2011 u 17:06:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 15942 puta

Skuhani krompir ocijediti, oguliti, razrijediti hladnim mlijekom...

Način pripreme

Krompir, dobro oprati i skuhati.
Skuhani krompir ocijediti, oguliti, razrijediti hladnim mlijekom ili vodom toliko, da se dobije gusta kaša.
Kašu procijediti kroz cjediljku u brašno, kojem je već dodat dignuti kvasac.
Kaša mora biti mlaka.

Hljebu od krompira dodati malo kima ili anisa.
Umijesiti tijesto nešto tvrđe nego inače i ostaviti da se diže 12 sati.
Najzgodnije je umijesiti uvečer i ostaviti da se preko noći diže.

Zatim tijesto još jednom premijesiti, uobličiti od njega dva dugoljasta hljeba i ostaviti da se još malo dižu.

Zatim ih staviti da se peku kao svaki drugi hljeb.

Hljeb od krompira ostaje duže vremena svjež.
Vrlo je ukusan.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Hljeb od krompira
1kg
krompira
1kg
brašna
30g
germe
-
hladno mlijeko ili voda (može pola
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013