Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Hercegovački burekčići

Hercegovački burekčići

Objavljeno 09.01.2012 u 12:31:43 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 27058 puta

Zatim na gornji (treći list) složiti hrpice mesa u obliku filđžana u...

Način pripreme

Tijesto: Zakuhati tijesto od brašna, malo soli, ulja, malo octa ili limunova soka i mlake vode. Ostaviti da odstoji na toplom. Nadjev: Sitno nasjeckan crveni luk ispržiti na 60ml vrela ulja da dobije zlatnožutu boju. Dodati nasjeckan bijeli luk, pa i to malo propržiti. Na to staviti mljeveno meso, so i mljeveni biber, pa sve pržiti 10 do 15 minuta. Zatim ohladiti.

Razvučeno tijesto pustiti da se malo osuši, onda izrezati 6 listova veličine lima (ne prevelike). Lim namastiti uljem, pa na njega staviti jedan list jufke. Namastiti ga uljem, pa isto tako još dva lista. Zatim na gornji (treći list) složiti hrpice mesa u obliku filđžana u razmaku od 2 cm. Nakon toga složiti preko mesa opet 3 lista jufke kao one prve. Prstima utisnuti tijesto oko svake hrpice mesa i opet poprskati uljem. Peći u srednje vrućoj rerni dok dobije lijepu rumenu boju.

Onda burekčiće preliti kiselim vrhnjem i peći još 15 do 20 minuta. Još vruće izrezati i služiti.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto za jufku
400g
brašna
malo
soli
20ml
ulja
malo
octa ili limunova soka
-
mlaka voda
Nadjev (prva varijanta)
550g
mljevene junetine
100ml
ulja
jedna
glavica crvenog luka
jedna
manja glavica crvenog luka
malo
mljevena bibera
malo
soli
400g
kiselog vrhnja ili kajmaka
Nadjev (druga varijanta)
350g
mljevene junetine
200g
mljevene bravetine
100ml
ulja
jedna
glavica crvenog luka
jedna
manja glavica crvenog luka
malo
mljevena bibera
malo
soli
400g
kiselog vrhnja ili kajmaka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013