Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Halva od griza sa pinjolima

Halva od griza sa pinjolima

Objavljeno 02.06.2014 u 10:02:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 10465 puta

Sa pinjolima.

Način pripreme

U tavi zagrijati puter i ulje. Dodati pinjole i pržiti ih dok dobiju tamnožutu boju. Dodati griz, pa na laganoj temperaturi uz stalno miješanje pržiti do svijetlobraon boje, kao što je na slici.

Hladno mlijeko i šećer izmiješati da se skroz sjedini i preliti preko vrućeg griza. Lagano izmijesiti i staviti samo minut da prokuha. Tavu poklopiti i ostaviti na isključenoj plati da nadolazi tj. omekša.

Mlaku halvu vaditi u pliću zdijelicu. Kašikom oblikovati da dobije formu. Redati na platu za kolače!

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Halva od griza i pinjolima
dvije
čaše griza
dvije
čaše šećera
2,5
čaše mlijeka
tri
kašike pinjola
dvije
kašike putera
pola
čaše ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013