Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Gusta zimska čorba

Gusta zimska čorba

Objavljeno 30.11.2011 u 11:49:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 22213 puta

Suho meso narežite na kockice, ispržite na malo ulja. Dodajte suhi hljeb narezan na kockice, propržite ga...

Način pripreme

Namočite grah dan ranije. Ocijedite ga i spustite u posoljenu vodu da se kuha. Posebno očistite, kelj i sitno ga narežite. Na ulju ispržite sitno narezani luk. Dodajte kelj i malo dinstajte. Dodajte sitno narezani bijeli luk, a zatim i skoro sasvim skuhani grah.

Čorba mora biti gusta. Posolite i pobiberite. Suho meso narežite na kockice, ispržite na malo ulja. Dodajte suhi hljeb narezan na kockice, propržite ga, pa to stavite u čorbu i odmah poslužite.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Gusta zimska čorba
250g
graha
jenda
manja glavica kelja
tri
glavice crvenog luka
-
ulje
tri
režnja bijelog luka
150g
suhog mesa (ne presušenog)
malo
soli
malo
bibera
-
stari hljeb prepečeni
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013