Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Grašak

Grašak

Objavljeno 13.11.2017 u 16:36:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 6732 puta

Ko voli grašak...

Način pripreme

U dubokoj tavi malo popržiti luk i mrkvu. Zatim dodati meso (oko 350g teletine od vrata) i odmah začiniti. Prvo dodati so sa začinskim povrćem, zatim biber, alevu papriku, bosiljak, majčinu dusicu, suhi peršun, ruzmarin i lovorov list.

Kada se meso malo prodinsta, doliti mlaku vodu i pakovanje smrznutog graška. Vode neka bude oko 3-4 cm iznad. Urezati 5 krompira na kocke.

Poklopiti ostaviti da se kuha oko pola sata na srednjoj temperaturi.

Na kraju zgusnuti saft sos paradajzom. Na kraju dodati malo isjeckanog svježeg peršuna i malo bibera.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkic Hasic

Sastojci

Grašak
-
luk
-
mrkva
350g
teletine od vrata
malo
soli sa začinskim povrćem
-
malo bibera
malo
aleve paprike
malo
bosiljka
malo
majčine dušice
malo
suhog peršuna
malo
ruzmarina
jedan
lovorov list
jedno
pakovanje smrznutog graška
pet
krompira
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013