Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Govedina na bosanski način

Govedina na bosanski način

Objavljeno 09.01.2012 u 11:32:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa krompirom Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 21574 puta

Meso izrezati na tanke listiće, a...

Način pripreme

Meso izrezati na tanke listiće, a poriluk na šire rezance. Krompir oprati, oguliti, narezati po širini na debele kriške ili na pola. Suho meso izrezati na male kockice i ispržiti samo malo.

Tada sve to staviti u posudu, dodati mljeveni biber i sitno nasjeckan bijeli luk, posoliti, dobro promiješati i zaliti vodom da se sve prekrije. Poklopiti i dinstati dok omekša.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Govedina na bosanski način
600g
govedine od buta bez kosti
800g
poriluka bez zelenog lišća
600g
krompira
100g
suhog mesa po želji
dva
riježnja bijelog luka
malo
mljevena bibera
malo
vinskog octa
malo
šećera
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čonta (27.04.2020 09:07:30)
Nisam protiv noviteta u kuhinji, ali ne nazivajte svaki bućkuriš bosanskim jelom.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013