Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Girice

Girice

Objavljeno 14.10.2010 u 11:18:29 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Mezetluci Morski specijaliteti Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 55805 puta

Na ovaj način prženje girica je mnogo ekonomičnije...

Način pripreme

Ako su girice zamrznute otopiti ih u hladnoj slanoj vodi.
Ponovo ih isprati.
Kada su otopljene jednostavnim potezom odvojiti glave i dio utrobe koji ste povukli prilikom kidanja glave (girice će imati boji ukus i neće biti gorke, bolje će biti pečene).

Posoliti ih i uvaljati u bijelo brašno.
Redati ih na pleh, jednu do druge. Pleh treba da bude namazan tanko uljem (najbolje maslinovim).
Kada smo poredali girice, malo ih poprskati uljem odozgo.

Girice staviti u već zagrijanu rernu na najviši nivo, znači blizu gornjeg grijača, na temperaturi oko 220°C pa peći do željene hrskavosti.

Na ovaj način prženje girica je mnogo ekonomičnije.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Girice
1000g
girica
malo
soli
50ml
ulja
-
bijelo brašno
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013