Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Frankfurter Herz

Frankfurter Herz

Objavljeno 20.10.2015 u 09:34:26 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Torte Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 8117 puta

Krema, džem od višanja...

Način pripreme

Margarin sa oba šećera izmiksati. Zatim dodavati jaja (jedno po jedno), ponovo miksati, pa dodati brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Miksati da se dobije glatka masa.

Springform (blik srca) prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom. Masu uliti i lopaticom površinu mase poravnati.

Biskvit peci na 160°C.

Dok se biskvit peče, pripremati puding.

Obje vrećice pudinga i šećer skuhat sa mlijekom.

Kuhan puding ostaviti na stranu da se hladi.

Puter omekšan na sobnoj temperaturi miksati, pa dodavati ohlađen puding kašiku po kašiku sa jednom kasikom kremfixa. Utrošiti sav puding. Miksati da se dobije glatka krema.

Krem staviti u frižider na 1h da se ohladi.

Hladan biskvit pažljivo presjeći jedan put horizontalno, tako da se dobiju dva ista dijela. Donji biskvit premazati sa džemom, pa preklopiti sa gornjim biskvitom. Lagano rukama pritisnuti da se biskviti spoje.

Okolicu kolača premazati manjom količinom krema, pa pažljivo polijepiti krokante.

Zatim 4-5 kašika krema odvojiti u vrećicu sa dodatkom za ukrašavanje kolača.

Preostali krem nanijeti preko kolača. Sa kremom iz vrećice za ukrašavanje kolač ukrasiti (kao na slici). Preko poredati kandirane višnje.

Najbolje kolač ostaviti preko noći u frižideru!

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Biskvit
100g
margarina (Rama)
100g
šećera
jedan
vanila šećer
tri
jaja
160g
brašna
jedna
vrećica pudinga (Vanila)
jedan
prašak za pecivo
Fil
150g
džema od višnje sa komadićima višanj
Krema
Dekoracija
-
krokanti od lješnjaka
desetak
kandiranih višnji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013