Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Fazan u umaku

Fazan u umaku

Objavljeno 20.01.2011 u 08:53:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Divljač Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11558 puta

Kad sve polako zažuti, poprskajte...

Način pripreme

Pripremite fazana za kuhanje. Razrežite ga na komade i stavite u posudu (ostavite jetru na stranu) zajedno s margarinom, lukom, celerom, mrkvom, majčinom dušicom, lovorom, soli i biberom.

Kad sve polako zažuti, poprskajte vinom, pokrijte i pustite da se kuha oko jedan i po sat ovisno o starosti fazana, dodajući s vremena na vrijeme vode.
Četvrt sata prije dovršenja kuhanja, teleću i fazanovu jetru razrežite na odreske, dinstajte oko 15 minuta, zatim protisnite umak i jetru kroz cjediljku.
Umak vratite u posudu s komadima fazana i na laganoj vatri skuhajte do kraja.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Fazan s povrćem
jedan
fazan
100g
margarina
dvije
glavice crvenog luka
jedan
korijen celera
dvije
mrkve
malo
majčine dušice
jedan
list lovora
malo
soli
malo
bibera
100ml
vina
100g
teleće jetre
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013