Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Dunavski valovi

Dunavski valovi

Objavljeno 22.10.2013 u 13:26:40 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 9377 puta

Spoj čokolade i višanja.

Način pripreme

Jaja i šećer izmiksati na pjenasto. Zatim dodati ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Ponovo miksati dok se dobije glatka masa.

Pola od tijesta uliti u springform od Ø 26cm (prvo se dno prekrije backpapirom, a okolica se premaže margarinom).

U preostalu masu se doda kašika kakaa sa kašikom mlijeka i ponovo se izmiksa, zatim se ulije preko prvog „žutog“tijesta.

Ocijeđene višnje podjednako poredat preko tijesta i peći na 180°C.

Dok se biskvit peče, skuhati oba pudinga sa 4 kašike šećera u 750ml mlijeka. Ostavit da se puding hladi.

Puter omekšan na sobnoj temperaturi pjenasto izmiksati. Miksati i po malo dodavati hladan puding (utrosit sav puding).

Umućen fil prekriti foliom i staviti u frižider da se malkice ohladi.

Hladan biskvit premazati filom i vratit u frižider na hlađenje.

Dok se biskvit hladi, pripremiti glazuru. Čokoladu na pari istopiti sa dvije kašike Nutelle i kašikom ulja. Izmjesiti na glatko i preliti kolač preko. Vilicom ili spahtlom sa reckicama čokoladu valovito izvući.

Kolač ponajbolje preko noći ostavit u frižider. Sa ostatkom fila uz malkice crvene boje za hranu kolac ukrasit kao što je na slici, ili po želji..

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Biskvit
tri
jaja
175g
šećera
175ml
ulja
350g
brašna
jedan
prašak za pecivo
jedna
kašika kakaa
jedna
kašika mlijeka
jedna
staklenka višnji 350g bez tečnosti
Fil, krama
dvije
vrećice pudinga/vanilla
750ml
mlijeka
četiri
kašike šećera
250g
putera
Glazura
100g
čokolade za kuhanje
dvije
kašike Nutelle
jedna
kašika ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013