Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Domaći rezanci

Domaći rezanci

Objavljeno 06.01.2013 u 12:30:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 12235 puta

Ukusni domaći rezanci. Stari provjereni recept.

Način pripreme

Brašno prosijati na radnu površinu.
U sredini napraviti udubljenje.

U udubljenje staviti jaje, so i vodu.
Rukom mijesiti i izradti tijesto da se počne odvajati od ruke.(Ako je tijesto premekano u toku mijšenja lagano dodavati malo brašna.)

Tijesto podjeliti na četri dijela i pokriti platnenom salavetom.

Ostaviti da stoji oko pola sata.

Posuti radnu površinu sa malo brašna i razvaljati oklagijom pripremljeno tijesto.(Truditi da se što manje posipa brašnom.)

Ostaviti tijesto da se malo prosuši.

Pripremljene dijelove složiti jedan preko drugog, pa smotati u rolnu.

Oštrim nožem sjeći u tanke rezance.

Ovako pripremljene rezance staviti u 2l ključale vode.
Kuhati oko 7 minuta.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Domači rezanci
300g
brašna
dva
krupnija jaja
dvije
kašike mlake vode
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013