Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Domaći hljeb

Domaći hljeb

Objavljeno 18.04.2013 u 06:36:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 43186 puta

Moj domaći hljeb.

Način pripreme

Brašno, germa, so i mlaka voda sve što je potrebno.

Od mavedenih sastojaka zakuhati tijesto koje ostavite da izraste odprile 4 do 5 sati, ja više puta u toku tog vremena promijesim tijesto.

Ksda je tijesto dovoljno naraslo podijelite ga u koliko želite dijelova, ja sam na 3 dijela.

Stavite u pomašćenu tepsiju, opet ostavite da izraste.

Stavite u zagrijanu rernu 200°C dok fino ne porumeni.
Smanjite na 50°C i ostavite još 45 minuta.

Pečen hljeb premažete puterom i ostavite da odmekne.

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

-
brašno
-
germa
-
so
-
mlaka voda
Domaći hljeb
-
brašno
-
germa
-
so
-
mlaka voda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013