Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Đuveč sa miješanim mesom

Đuveč sa miješanim mesom

Objavljeno 29.01.2013 u 13:55:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Sa povrćem Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 21880 puta

Đuveć sa junetinom i ovčetinom.

Način pripreme

Crveni luk isjeći na rezance. U većoj tavi ili šerpi zagrijati ulje pa staviti pripremljeni luk da se proprži. U pekač staviti proprženi luk, pa dodati junetinu, ovčetinu isječenu na manje komade, paprike krupnije izrezane, izrezan paradajz, malo bibera i malo crvene paprike.

Doliti tople vode i staviti u rernu da se polako krčka (ako je potrebno doljevati tople vode). Kada vidimo da je meso mekano dodamo so sa začinskim povrćem, malo posolimo, dodamo malo peršunovog lista sitno sjeckanog i pobiberimo ako je potrebno. Po potrebi dolijemo malo vode. D

odamo prebranu i opranu rižu, malo izmiješamo i stavimo u rernu da se peče dok riža omekša.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

čuveč sa miješanim mesom
750g
crvenog luka
-
ulje
750g
junetine
750g
ovčetine
500g
paprika
500g
paradajza
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
soli
malo
bibera
200g
riže
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013