Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Đuveč od bamije

Đuveč od bamije

Objavljeno 30.05.2011 u 11:41:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Janjetina, i teletina Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 34269 puta

..pa oko mesa složiti bamiju, na nju zelenu papriku, a...

Način pripreme

Teletinu oprati i nasjeckati na komade. Luk sitno nasjeckati i na 80ml vrelog ulja ispržiti da dobije zlatnožutu boju. Na to dodati mljevenu papriku i meso, posoliti i dinstati.

Pomalo dolijevati vodu da meso ostane napola mekano. Rižu ispržiti na 20ml ulja da postane staklasta. Tada složiti u zemljani lonac, meso staviti u sredinu, a oko njega rižu. Bamiju prokuhati u slanoj vodi, kojoj smo dodali malo octa i ocijediti.

Zelenu papriku bez sjemena izrezati na šire kolute, a paradajz na kriške, pa oko mesa složiti bamiju, na nju zelenu papriku, a onda paradajz. Posoliti i dodati biber u zrnu.

Zaliti kipućom vodom i peći u srednje ugrijanoj rerni oko 90 minuta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

čuveč od bamije
800g
teletine bez kosti
200g
crvenog luka
tri
niza bamije
200g
riže
300g
svježeg paradajza
200g
zelene paprike
malo
mljevene crvene paprike
100ml
ulja
malo
soli
malo
bibera u zrnu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013