Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dinstani šampinjoni

Dinstani šampinjoni

Objavljeno 06.01.2012 u 15:38:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 38835 puta

Dobro očišćene, šampinjone raspoloviti.

Način pripreme

Dobro očišćene, šampinjone raspoloviti.
Dinstati na sitne kocke narezan luk na maslacu dok ne poprimi svijetlo žutu boju.
Doliti bijelo vino (jednu šoljicu za crnu kafu) i dodati šampinjone.

Začiniti limunovim sokom i posoliti.

To sve dinstati dok šampinjoni postanu mekani.

Istodobno napraviti umak od fino nasjeckana luka, korijena od peršuna, od celera i od mrkve.

Kad je to povrće dobro dinstano, procijediti ga, dodati sitno nasjeckan peršunov list, promiješati i preliti tim umakom šampinjone.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dinstani šampinjoni
500g
šampinjona
jedna
gavica crvenog luka
50g
maslaca
jedna
šoljica bijelog vina
pola
limuna (sok od limuna)
jedan
korijen peršuna
jedan
manji korjen celera
jedna
mrkva
malo
lista peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013