Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Dinstana škarpina

Dinstana škarpina

Objavljeno 25.02.2016 u 09:29:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 4469 puta

Kvalitetna i ukusna.

Način pripreme

Zamrznutu škarpinu staviti pod vodu, na kratko, pa nožem odrati kožu. Odlediti je.

Staviti je u dublju tavu, zaliti maslinovim uljem, posuti soli sa začinskim povrćem, dvije kašike vinskog octa, dodati malo sitno sjeckanog peršuna i bijelog sjeckanog luka, malo bibera i soka od limuna (ne pretjerivati sa začinima jer škarpina ima blag ukus).

Dinstati oko 25-30 minuta, u napola poklopljenoj tavi.

Gotovu škarpinu možete služiti sa kuhanim krompirom, blitvom, kuhanom rižom, kuhanim povrćem...

|
Recept je objavila/o: Ribar

Sastojci

Dinstana škarpina
500g
zamrznute škarpine
-
maslinovo ulje (ne djevicansko)
-
dvije kašike vinskog octa
-
navedeni začini (ne pretjerivati)
-
malo svježeg peršuna
-
dva čehna bijelog luka
-
malo soka od limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013