Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ćufte sa faširanim mesom i rižom

Ćufte sa faširanim mesom i rižom

Objavljeno 08.09.2014 u 15:29:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Meso Google+ account

Recept je pregledan: 49993 puta

Odlične ćufte sa dodatkom riže.

Način pripreme

Jednu čašu riže skuhati sa 3 čaše vode sa dodatkom soli. Rižu kuhati na laganoj temperaturi sve dok ispari sva voda. Šerpu poklopiti i ostaviti na isključenoj pećnici da nadolazi. Dok riža nadolazi pripremati meso.

Odvojiti 300g faširanog-mljevenog mesa i sa dvije glavice sitno sjeckanog luka pržiti u tavi. Zatim dodati sitno sjeckani bijeli luk i sve navedene začine. Uz stalno miješanje meso pržiti dok omekne i ispari sav sos.

U dublju zdjelu dodati uprženo meso, zatim preostalih 300g friškog mesa, kuhanu rižu, 1 jaje, senf i friški sitno sjeckani peršun (kao na slici). Masu rukama dobro ujediniti, folijom prekriti i ostaviti na 1h u frižider da se ohladi.

U zdjelu stavit brašno cca 1 čašu, u drugu zdjelu jaja sa malo soli sa dodatkom začinskog povrća, pa vilicom umutiti. U dubljoj tavi zagrijati ulje. Praviti ćufte na željenu veličinu, sa obje strane uvaljati u brašno pa zatim u jaja. Na zagrijano ulje stavljati ćufta, pa pržiti sa svih strana da dobiju tamnožutu boju. Servirat uz hladni prilog.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Ćufte sa faširanim mesom i rižom
600g
faširanog mesa
pet
jaja
jedna
čaša riže
jedna
kašika senfa
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
jedna
vezica friškog peršuna
-
brašno
-
ulje za prženje
malo
chilli pahuljica
malo
origana
malo
aleve paprike
malo
so sa začinskim povrćem
malo
bibera
malo
soli
malo
timjana
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
dinica (09.09.2014 12:24:15)
Svaka Vam cast Alma. Ocekujem i pratim Vase recepte. Svi su za 5.
Saljite i hvala. Hvala i bosanskom kuharu. Pozdrav!

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013